Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

………… «ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ»………..…
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ , ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ --ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 6 ΚΑΙ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Τ.Κ. 56430–ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ–ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Α.Φ.Μ. : 998387468–Δ.Υ.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ Θ.
ΤΗΛ. :2310658888, 6977-846329, 6974330114
FAX. : 2310-658888, 2310659670
e-mail : gxmf@otenet.gr


Ο Σύλλογος « Μέριμνα Ζωής» ιδρύθηκε πριν από 2 χρόνια
περίπου, έχοντας τάξει ως στόχο του την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ σε τοπικό επίπεδο. Είχαμε την πεποίθηση ότι η συνεργασία τέτοιων ομάδων πολιτών με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους Κοινωνικούς Φορείς, την Νομαρχία αλλά και την πολιτεία ευρύτερα, μπορεί να φέρει ταχύτερα και ποιο ευνοϊκά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή.
Είναι γεγονός ότι στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα καταφέραμε να αναδείξουμε τον Σύλλογο ως κύριο εκφραστή των προβλημάτων που απασχολούν τα ΑΜΕΑ της περιοχής μας. Καθιερώσαμε πνεύμα συνεργασίας με τον Δήμο Σταυρούπολης με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις και πνεύμα κατανόησης σε όλα μας τα αιτήματα. Συνεργαζόμαστε επίσης με όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας, όπως και με τους φορείς της πολιτείας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Αποτέλεσμα της κοινής συνισταμένης των προσπαθειών όλων μελών του Συλλόγου μας ήταν η επιτυχία πολλών από τους στόχους που είχαμε τάξει από την αρχή.
Κατορθώσαμε να λειτουργήσουμε τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για ΑΜΕΑ (ζωγραφικής, Η/Υ, μουσικής κ.λ.π.) στο ΚΕΣΥ Σταυρούπολης, σε χώρο που μας παραχώρησε ο Δήμος και με την βοήθεια εθελοντών .
Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε ράμπες πρόσβασης αναπηρικών αμαξιδίων στα περισσότερα σημεία της περιοχής μας.
Προτείναμε και δώσαμε λύσεις σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ.
Πραγματοποιήσαμε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, ποδοσφαιρικό αγώνα παλαιμάχων, εκθέσεις ζωγραφικής κ.λ.π., με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων και την ομαλή ένταξη των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο.

Πετύχαμε την σταδιακή μείωση των Δημοτικών Τελών προς όφελος των ΑΜΕΑ, μια απόφαση για την οποία έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει ο Δήμος Σταυρούπολης στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Επίσης καταφέραμε να εντάξουμε στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Σταυρούπολης τρία από τα παιδιά του Συλλόγου μας.
Και βέβαια, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ ΑΕ, εξασφαλίσαμε την αγορά ενός λεωφορείου κατάλληλα διαμορφωμένου, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των ΑΜΕΑ. Υλοποιήσαμε έτσι έναν μέγιστο στόχο, που στα μάτια των περισσοτέρων από μας φαινόταν ως άπιαστο όνειρο.
Υπάρχουν όμως και στόχοι που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε. Αναφέρω το γεγονός ότι δεν κατορθώσαμε να εντάξουμε στον Σύλλογο και να κινητοποιήσουμε πολλές οικογένειες με ΑΜΕΑ της περιοχής μας που, είτε από κοινωνική προκατάληψη είτε από δισταγμό, δεν εξωτερικεύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Μένει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί, όλα τα μέλη του Συλλόγου ενωμένα σαν μια γροθιά, για να πετύχουμε και άλλους στόχους στο μέλλον. Κανείς από μας δεν θα λυπηθεί ούτε κόπο ούτε προσπάθεια, για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών της Σταυρούπολης .



Με Εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΡΙΖΟΥ-ΤΕΡΖΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου